Direktlänk till inlägg 8 december 2009

Slutet

Av Eva - 8 december 2009 19:39

I förmiddags kom vi så äntligen hem till Mölndal efter en resa på över 18 timmar. Egentligen började vi resan på måndag morgon (svensk natt) då vi lämnade ön Pankor som vi gick i mål på sista dagen och även sov över på.
Resan från ön till Kuapala Lumpur tog 6 timmar, sedan var vi där ett par timmar innan vi reste hemåt.
Tack för alla snälla och fina kommentarer, de värmer!

Nu till de två sista dagarnas tävlande.
Lördag-bidagen
Tävlingen började med cykling, först asfalt och sedan lite grusväg/stig. Vi hängde med "lätt" i början men när vi kom in på de litemer tekniska partierna blev vi från cyklade av ett par herrlag. På vissa ställen var man till och med tvungen att bära cykeln och där var jag inte speciellt snabb.På slutet av cyklingn var det en lång utförslöpa. vi körde på bra till jag blev stucken av något, i rumpan, på vänster sida. Det gjorde fruktansvärt ont, och jag fick lite lätt panik.
Jag rev och slets i tightsen, utan att stanna..... Sticket gjorde ont resten av dagen men påverkade min turligt nog inte alls under tävlingen.
Efter cyklingen låg vi sexa, men växlade om två lag inför den kommande forspaddlineg i gummibåtar. Det var bara laget som paddlade, även om båten var gjorda för sex paddlare. Som tur var hade vi med en guide som sa hur vi skulle köra. Detta var det roligaste på hela tävlingen. Det var en fors med många små vatten fall. Vid varje fall fick mansitta ner i båten. Vi körde på bra men blev iallafall ifrån körda av tre av de snabbaste lagen i forsen.
Efter paddlingen följde en otrolig varm 10,5 km löpning. Har ingen aning hur många grader det var men det var hett! Vi växlade ut som fjärde lag. Men blev snart omsprunga av ett lag. Men vi gav iallafall inte upp utan fortsatte och kämpade och det lönade sig för laget som vi först blev omsprunga av kroknade i värmen och vi kunde passera dem, samtidigt som vi passerade ytterligare ett lag. Men vi blev också passerade av det japanska laget. Dagen slutade med grottlöpning 2 km. Det var trevligt, vi hade stora bra pannlampor så grottan blev en "enkel" match för oss. Vi tog in lite på tättlagen och slutade på en fin fjärde plats. Vi uttökade också våran ledning i totalen till 11 minuter.
Direkt efter målgång sprang jag och la mig i doktorstältet med min ond rumpa. Jag fick först motgift sedan plockade de ut taggen. De kunde inte säga med säkerthet vad som bitit mig, mer än att det iallafall inte varit en orm :)

Men mest troligen någon slags bi. Efter motgiftet villle de ge ytterligare en spruta direkt ut i blodet för att ev. förhindra en ev. reaktion på bettet som kunde komma efter ett par timmar. Till en början vägrade jag men efter lite övertygelse av Martin och tankar på ev. reaktion och fortsatt tävlande tog jag även den andra sprutan. Fick även både tabletter och salva mot bettet. Tyckte lite synd om mig själv ett tag men det var egentlig absolut aldrig någon fara.
Efter tävlingen fick vi åka på en lokal marknad med diverse små uppvisningar av dragkamp, olika spel, hantverk osv.... Var trevligt att göra något annat som inte hade med tävlingen att göra.
Inför sista dagen var jag otroligt nervös. Detta var sagt att den skulle bli den längsta och hårdaste dagen, och allt kan ju hända när man tävlar.
Den sista dagen började också med cyklingen, först 17 km asfalt följt av 5 km åker/grusvägs cyklingen och sedan över 40 km asfalts cykling igen. Vi hängde med "huvudklungan" hela vägen in till växlingen. Det var ett lag som gick iväg från klungan och ledde med 4 minuter in till växlingen till havskajaks paddling.
Här hade jag och Martin planerat en supersnabb växling, då vi cyklat med våra klätter selar på. Så medan de andra tog p åsig sina selar kastade vi oss ut i kajakerna. Målet var att komma snabb till firningen som stod på programmet efter paddlingen. Sagt och gjort, så var vi först av de lag som vi cyklade med till firningen. Efter firningen så började den långa löpning.... Efter dag två helvetets löpning så hade vi med både camelback och vätskebälte för att orka hela "killing hill", som vi skulle bestiga. vi började med lite djungelsstigs löpning innan vi forstatte springa över 5 km på en het asfalts väg. Efter vägen bar det upp för killing hill, i folkmun även kallade blodigelbacken (återkommer mer om det).
När vi började våran färd uppför såg vi det ledande laget. Vi kom i kapp dem och gick/sprang från dem. På väg nerblev vi omsprunga av ett annat lag men vi kämpade på i våran tag. Denna stigningen var betydlig mindre och tog flera timmar mindre än alla lagen hade trott så vi nådde den sista växlingen efter bara någon till.
Sista grenen för tävlingen var team duathlon. Lagen själva fick välja en lokalcykel, sedan skulle en springa och en cykla. Vi såg de ledande laget ge sig ut ett par hundra meter framför oss. Och efter en tuff kamp hela vägen fram till mål, ca 4,5 km lyckades jag och Martin ta oss förbi det ledanade laget ett par hundra meter före mål och gå i mål som etapp pch totalsegrare!
Vilket kändes helt underbart!
Prisutdelning blev en upplevelse i sig. Fler högt uppsatta herrar var med och det togs massa massa kort! Men det var kul!

Lite mer om teh killing hill eller blodigelbacken som den också kallades. Först när vi kom i mål så såg vi inga iglar efter ett tag när vi började ta av oss skorna såg man hur de satt runt fotlederna närmaste skorna, och när skorna var av så var det an massa i skorna, och i strumporna, jag bara slet av mig strumporna och började slå med skorna på marken för att döda de läskiga iglarna.
Slutet på hela igelhistorian blev blodig..... Vi stannade säkert minst två timmar vid målgången efter loppet. Jag gick omkring i ett par "foppatofflor" efter ett tag tyckte jag kändes lite slaskigt och klibbigt i dem men tänkte att jag säkert fått spotdryck eller cola i dem, men efter ett tag när detbara blev värre tog jag av mig skorna för att titta vad det var och då hade en J...A igel bitit tag i min stortår och det var från den och det såret som allt klibbigt blod kom från... Tur att vi inte har sådana hemska mängder med blodiglarhemma i Sverige.
Finns många fler historier att berätta om resan och tävlingen och vem vet kanske skriver jag mer en annan dag.
Helt säkert är iallafall att jag kommer att uppdatera med bilder snart.

 
 
Ingen bild

Johan

8 december 2009 22:25

Härlig läsning, och grymt imponerande. Grattis!

 
Ingen bild

Anne Edenro

9 december 2009 08:25

Tack för din berättelse, med de spännande äventyren och underbara slutet skulle det kunna bli film :-) Grattis!

 
camilla

camilla

9 december 2009 20:18

Supergrattis till er båda! Kram

http://www.camilla.lindholm.com

 
Lars

Lars

13 december 2009 17:17

Så fräckt! Grattis!

http://TRIATHLONSPORT.BLOGSPOT.COM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva - 10 maj 2010 23:07

Här kommer jag att blogga fortsättningsvis http://twitter.com/thuleadventure www.thuleadventureteam.com www.evanystrom.comhttp://www.facebook.com/#!/pages/Thule-Adventure-Team/264798978667?ref=ts  Thule Adventure teams "fan club" på facebook. G...

Av Eva - 1 maj 2010 08:27

Grått ute och regnet hänger i luften idag igen. Var är solen kan man ju undra?! Verkar som att det ska bli lite bättre väder imorgon, man kan ju alltid hoppas på det. Ska iväg och simma snart, inomhus   . Satt och läste Outside träning 2010 till ...

Av Eva - 30 april 2010 18:54

Ledig dag = cykeldag. Blev ett långpass på cykeln idag. Hade tur och klarade mig rätt bra från regn under passet. Fick ta av och på regnjackan ett par gånger bara :) Just nu regnar det desto mer. I Kina gick det också bra även om teamet hade det tu...

Av Eva - 28 april 2010 15:53

Förmiddagens cykelpass vimlade av fina vitsippor i skog och mark! Kan tänka mig att eftermgens löppass kommer att kantas av ännu fler vitsippor! Det är härligt med vår! I Kina går det bra. Thule Adventure Team vann första etappen och blev tvåa på...

Av Eva - 25 april 2010 21:25


I torsdags åkte Martin till Kina för att tävla i Baise International Outdoor Quest‏. Tävlingen startar i morgon måndag och är en fyra dagars etapp tävling.Thule Adventure team i Kina består av:  Richard och Elina Ussher, Martin och Karl ( ej me...

Ovido - Quiz & Flashcards