Alla inlägg under februari 2008

Av Eva - 3 februari 2008 16:46

Jag hade planerat att cykla till simningen i Fjärås idag, men så blev det inte. Jag steg upp i tid (06.50), åt frukost men så började regnet piska mot rutan så jag gick och la mig igen...
I stället stack jag ut och cyklade när jag vaknade igen, Och sedan sprang och och sedan simmade jag. Så det blev en bra träningsdag trots "allt".
Simningen blev väl inte så lång som jag tänkt men jag simmade iallafall.
Det är positivt.
Det är så lätt att gnälla på vädert, blåst och regn nästan varje dag.
Jag brukar också gnälla och aldrig har jag varit så less på all blåst.
Men ibland försöker jag vända det till något positivt. Det gjorde jag idag. Började att cykla i motvinden, på det värsta ställen, vid havet. Bara för att. Har gjort det ett par gånger förr också och det känns bra. Man gör det "värsta" av vädret och då blir det kul. Brukar till och med skratta för mig själv när det blåser som värst.
En annan sak med blåsten och regnet som jag kom att tänka på idag är alla hundar som fått vindvästar, svart eller mörkblå som man spänner runt magen. Många har ocskå ett tassavtryck i reflex på sidan.

Idag tror jag att nästan alla hundar hade såna västar iallafall de medelstora och små hundarna. Måste vara hundmode nu. Kankse inte så poppis hos hundrna själva men hos deras mattar och hussar som inte vill att deras vovvar ska frysa.
Hittade denna passande bild:

Av Eva - 2 februari 2008 16:29

När det regnar och solen skiner brukar ju regnbågen komma fram.
Idag när  jag cyklade haglade det samtidigt som solen sken men såg ingen "hagelbåge".
Okej jag var trött och då börjar jag tänka lite knasigt.
Det inte min cykeldag idag. För det första blåste det mycket eller jätte mycket hela turen. Fast vädret var ändå godkänt, förrutom hagelskurar och blåst så var det fint. Inget regn och solen tittade fram rätt mycket.
Orsaken till att det inte var min cykeldagvar att fick jag pyspunka .

Tyckte att det gick tungt trots medvind. Sedan kände jag att det var något fel på bakhjulet och mycket riktigt så hade jag lite luft. Stannade och pumpade. Men efter ett tag var däcket näran tomt igen så då fick jag stanna och byta slang. Tog ett tag och jag hann bli kall i blåsten.Sedan fick jag inte i så mycket luft i slangen så cykelturen gick fortsatt tungt. och det blev inte bättre av att de sista milen var det konstant motvind.
Var bort över fem och en halv timme. Effektiv cykeltid efter pyspunka, slangbyte, kisspauser m.m blev fem timmar.
Hade tänkt springa direkt efteråt men var för trött och hungrig. Så i stälet blev den en snabbdusch följt av mat.
Nu ska jag vila.
Imorgon väntar ännu en träningsdag. Då står cykel och simning på programmet. Hoppas att det blir uppehåll. Vill inte cykla i regn....

Av Eva - 1 februari 2008 08:42

Jag har haft beökarrekord på min blogg under januari.
Det är roligt att så många läser min blogg!

Just nu ser jag verkligen framemot Mallorca, just nu är det halvstorm och regn här. Inte så kul att fara ut och cykla i detta väder. Fast vem vet kanske blir det samma väder på Mallis under vecka 7 men man kan ju alltid hoppas att det blir bättre.
Idag blir det ett trainerpass på cykel i stället för cykling ute. Det ser ut som de ska regna mindra imorgon så långpasset på cykel får vänta till i morgon i stället.
Igår sprang jag fram och tillbaka till jobbet. Dit, på morgonen var det varmt, jag svettades, och ar tvungen att ta av mig handskarna för jag blev så varm.
Men på vägen hem, i blåst och kallt regn så frös jag. Fick aldrig riktigt upp värmen. Var tvungen att springa och röra på fingrarna för att jag inte skulle frysa så mycket om dem. Då är det  inte speciellt kul att springa. Man brukar oftast bli varm när man springer men igår var vädret inte så gynnsamt.

Hemma så håller vi på att måla köket, vitt. Ljust och fint, men en massa jobb. Eller rättare sagt det tar en massa tid då träning, jobb alltid går före. Men så småningom ska vi väl bli klara.
Fast nu ska jag träna. Ska kanske måla senare....

Skapa flashcards