Alla inlägg under februari 2008

Av Eva - 19 februari 2008 14:45

Vi väntar på ett nytt internet abonnemang, och det gamla har gått ut så här kommer en kort rapport.
Vi kom som sagt var hem i söndags. Vilade helt då, var bara på styrkegympa igår. Men idag så rullar träningen på gång på allvar igen med löpning och simning.
Blev ju inte så mycket simmat på Mallis så på dagens simning kommer det nog att kännas att jag inte simmat så mycket på ett tag.
Om tre veckor ska jag och Martin till Kalifornien. Först ska vi träna sedan ska vi tävla. Ska göra tävlingspremiär på en halv Ironman det vill säga 1900 meter simning, 90 km cykel och 21 km löpning. Ska bli intressant att se hur fort de går på dessa tävlingar.
Eftersom vi ska försöka träna en del innan tävlingen så kommer det att bli tufft.
Men roligt!Har ju som sagt var aldrig kört denna distans innan men jag tror det kan passa mig bra. Långt fast ändå inte jätte långt!

Av Eva - 17 februari 2008 20:02

Inget internet som funkar hemma just nu, men här kommer en bild i alla fall.

Av Eva - 16 februari 2008 19:11

som ocksa blir den sista delen pa denna Mallorca resa.
Idag har solen skinit, men fortfrande ingen varme. Men anda helt okej for att cykla.
Idag blev veckans langsta pass. Jag cyklade over Soller vidare over till Piggen vilet betyder tva rejala stigningar.
Jag alskar att cykla uppfor, nedfor ar inte min grej, men jag har blivit betydligt battre pa det. Idag blev jag bara ikapp akt av tva farbroder som cyklade om mig utfor.
Var lite laskigt idag nar jag hade cyklat upp for Soller var det oel och fin sedan nar jag natt toppen och borjade cykla ner pa andra sidan blev det skugga och det kandes som bergen tornades upp framfor mig. Blev nastan radd. Trodde inte att jag skulle komma ner. Men det gjorde jag saklart!
Efter cyklingen blev det en kort loptur.
Igar blev det ocksa en lang cykeltur, ca 5,5 timme. Da virrade jag omkring lite i Palma innan jag hittade hem. Idag gick det battre att hitta ratt.
Nu ska jag packa ihop min cykel och grejer.
Planet lyfter tidigt i morgonbitti.
Tank vad en vecka gar fort!
Jag tycker att vi iallafall haft tur med vadret. Det har bara varit regnskurar en dag sedan har det varit uppehall och for de mesta sol. Fast nagon varme har det inte varit tal om. Det har varit langbena och langa armar hela veckan.
Kanns bra att fatt en bra distans vecka. Kroppen kanns bra trots "alla" timmar med traning.
Nasta vecka ska jag forsoka springa och simma mycket.
Far se hur det gar!
Dags att ta tag i packningen!

Av Eva - 14 februari 2008 19:19

Idag har det iallafall inte regnat. Och mandeltraden star i blom. De ar jatte fina men det ar inte varmt ute.
Dagens traning har bestatt av en kort cykling, knappa tva timmar. Sedan ett langre loppass i "bergen". Hittade ett par fina stigar pa det narmaste "berget" som jag sprang lite upp och ner pa. Sedan blev det en kvarts issimningen.
Sedan rusade jag i vag for att forsoka hinna se malgangen pa Mallorca runt som avslutades idag. Vi bor bara ett par hundra meter fran malet. jag hann inte riktigt fram.. Jag kom precis nar spurten varit men jag hann se alla cyklister efter malgangen.
Sedan kollade vi pa prisutdelningen. Var en massa olika priser som delades ut men eftersom allt sades pa spanska och jag inte kan detta sprak sa har jag tyvarr ingen aning om vem som vann vad?!
Imorgon blir det ett langre cykelpass igen.
Nu har vi atit middag sa nu blir det ett par timmar framfor teven innan det ar laggdags.

Av Eva - 13 februari 2008 20:00

Har kommer en forsta rapport fran Magaluf, Mallorca.
Vi kom redan i sondags men tyvarr har jag inte fatt internet att fungera pa min egen dator och inte heller hotellets dator har fungerat de forsta dagarna.
Men idag sa gar de iallafall att surfa pa hotell datorerna, och eftersom de tre sista bokstaverna i varat alfabet inte finns med sa blir det lite klurig att skriva och lasa :)
Har ar allt bra. De tva forsta dagarna hade vi fint vader. Idag har det kommit ett par regnskurar. Fast det ar inte varmt. Det ar langarmat och langa ben som galler. Sa nagon cykelbranna ar det inte tal om! Fast cyklingen gar bra. Cyklar pa min nya Avélo Speedmachine och vi kommer riktigt bra overens. Till och med i de branta nedforsbackarna. Trots att Bella alltid cyklar fran mig...
Som sagt var sa ar det cyklingen som ligger i fokus denna vecka. Vi har cyklat mellan 4-5 timmar varje dag. Sedan har jag sprungit en halv timme varje eftermiddag samt simmat i 15 minuter.
Okej jag vet att det later lite men jag lovar att det racker eftersom jag efter 15 minuter ar iskall. Poolen som jag simmar i kan inte vara mer an 15-17 grader varm, hogst. Och efter en kvarts simning i vatdrakt ar jag nastan nedkyld. Jag langtar till Aby, och deras 27-28 gradiga vatten!
Just nu sitter jag med langkalsonger, jeans, tva langarmade trojor, tunn fleecejacka+ tjock fleece jacka. Och jag precis fatt upp varmen. Det var iallafall tva och en halv timme sedan jag simmade :)

Nu ska jag ga upp till rummet och stretcha och las en bok.
Det ar harligt med traningslager!


Glomde en sak....
Eller jag glommer ofta saker men jag maste erkanna att jag slarvat eller varit lat, inte vet jag.
Men jag ar med i en antidopinggrupp genom triathlonforbundet. Vilket innebar att jag maste rapportera varje manad var jag befinner mig var 72 timme. Jag har varit med i denna grupp i flera ar och rapporterat var jag varit men jag har aldrig blivit kollade mer an pa tavlingar ( det vill saga 5-6 ganger per sasong)
Forran igar. Jag hade skrivit att jag skulle simma pa Aby men jag var ju har. Hade glomt bort att andra min vistelserapportering. Och sa klart kommer dopingkontrollanterna till Aby och soker mig...
Inte bra. Nu maste jag skarpa till mig och verkligen rapportera var jag ar.

Imorgon blir det en kort svang pa cykeln, om det inte regnar ( da blir det tva loppass i stallet). Sedan ska jag springa langre och forhoppningsvis se malgangen pa etapploppet Mallorca runt som avslutas har i narheten av dar vi bor.





Av Eva - 9 februari 2008 14:31

Idag har jag vilodag igen!
Andra denna vecka.
Nästa vecka kommer förhoppningsvis bestå av en massa träning. Då främst cykling.
Idag ser jag på teve, skidor och skidskytte, samtidigt som jag packar och städar. Är nästan klar med den "vanliga" packningen. Martin ska hjälpa mig att packa cykel och cykelgrejer i eftermiddag.
Jag ska ha med mig min nya Avélo Speedmachine www.avelo-bikes.com .
Dags att börja cykla in den inför kommande säsong.
Vad det gäller packningen så är det svårt. Kan både vara fint väder och dåligt väder på Mallorca så här års.
Dock tar jag inte med mig vinterkläder, jag hoppas det kommer att vara hyfsat varmt iallafall. Även om det regnar. För regnkläder har jag packat, och långa tights, och underställ.

Har med mig simgrejer också. Hoppas få till ett par simpass.
Och såklart löparskorna. De har jag med i handbagaget.
Ska ta med mig datorn också. Förhoppningsvis kommer vi ha tillgång till internet så jag kan uppdatera bloggen.


Av Eva - 7 februari 2008 08:55

.. far jag till Mallis, men om man är i Göteborgs trakten och är intresserad av att testa en ny snabb kajak så är man hjärtligt välkommen till..


... årets första provpaddling av XOR på söndag 10 februari, kl
11 vid Stensjöns badplats.

Vi kommer att ta med några våtdräkter för er som känner att det kan vara
lämpligt att ha på.
Det finns även en Brasca IV min. med justerbar längd och vinkel.

Det finns ingen brygga att starta ifrån, så räkna med att bli blöt om
åtminstone fötterna.

MVH// www.worldofmultisport.com

Av Eva - 6 februari 2008 17:33

Denna vecka har och ska jag ta det lite lugnare med träningen.
Har tränat på bra de senaste veckorna så det är dags att ta det lite lugnare.
Idag har jag cykalt två timmar och sprungit en kort sväng. Och nu ska jag på styrkegympa med Roddklubben.
Imorgon jobbar jag sedan har jag sportlov.Och på söndag far jag och Bella till Mallorca. Har kollat vädert och denna vecka verkar det varit bra. Tio till femton grader, sol, och lite moln men inget regn. Men det var ju denna vecka. Jag hoppas verkligen att det blir lika bra nästa vecka när vi är där.
Känns som om min motivationen att träna börjar vackla lite i det gråa, regniga och blåsiga vädret.
I måndags tittade solen fram lite grann och genast kändes det roligare att träna. Fast då hade jag vilodag:)

Ovido - Quiz & Flashcards