Alla inlägg under april 2007

Av Eva - 5 april 2007 16:06

Idag var jag till doktorn med min ond tå. Jag fick en 10-dagars pencillin kur som förhoppningsvis ska ta död på alla baskilusker som jag haft under bägge mina stortånaglar sedan Ironman-tävlingen den 18 mars.Egentligen mår mina tår mycket bättre nu än det gjorde efter loppet och en vecka framåt. Jag fick blåsor under bägge naglarna och de stod uppåt och var svullna, och bägge nagelbanden var också blåa. Men svullnaden gick ner efter en en vecka, och det kändes rätt bra. Till för någon dag sedan när jag klippte naglarna så råkade jag klippa sönder ena blåsan och det rann ut massa gamalt blod. Sen så fick jag ont igen. Kom väl in lite "skräp" och eftersom det inte var ihopläkt under så blev det inflamerat under nageln samt nagelbandes. Så därför gick jag till doktorn idag och då fick jag penicillin. Så nu hoppas jag att det ska läker ihop bra. Fast det är inget allvarligt, jag kakn ju träna på som vanligt och det är ju skönt. Har aldrig haft ont när jag tränat efter tävlingen. Det är ju lite konstigt men bra.

Av Eva - 3 april 2007 16:57

Idag har jag varit ute och cyklat nästan hela dagen. I morse när jag vaknade var jag lite seg. Bestämde mig för att först tvätta sänkläderna och hänga ut dem så de skulle hinna torka idag innan jag for ut. När det var gjort kom jag på att jag skulle vattna gräset eller det blivande gräset så då gjorde jag det. Kom iväg strax före tio iallafall. Cyklingen gick bra. Gjorde en paus hos en jobbarkompis som har sin sommarstuga där jag brukar cykla. De körde bil förbi mig idag, när de var på väg dit. Så jag stannade till där en stund och tittade och pratade, innan jag fortsatte min cykeltur. Blev totalt fem och en halv timme effektiv tid. Härligt! Nu har jag precis lagat man och ätit sen ska jag och simma ikväll. Denna vecka och halva nästa vecka ska jag försöka lägga in så mycket cykel som möjligt eftersom jag är ledig fram till nästa torsdag. Ska så klart även simma och springa men fokus kommer att ligga på cyklingen. Iallafall så länge solen skiner. Det är inte så kul att cykla i regn och rusk. Man blir väldigt kall och skitig. Men idag skiner solen fast det inte är så varmt som de varit senaste veckan. Hade på mig riktigt mycket kläder, buff och vinterhandskar, men det behövdes eftersom de blåste isvindar. Nä, snart kommer en annan jobbarkompis hit och tittar på en kajak, och då måste jag ha duschat. Är väldigt bra på att inte duscha direkt jag kommer hem från ett träningspass utan jag kan dra på det i timmar. Men nu måste jag duscha innan hon kommer.

Av Eva - 2 april 2007 20:49

Nu har jag börjat tränat igen på riktigt efter min "korta" förkylning. Igår blev det cykel och simning. Och på kvällen kort löpning och styrka. Idag har jag sprungit och cyklat. Men tyvärr slarvat med maten och det visade sig på kvällscyklingen då jag var tvungen att stanna och köpa godis. Och när jag kom hem var jag iallafall vrålhungrig och trött. Hade bara ätit riktig lunch, sedan bara fil och mackor innan jag stack iväg och cyklade kring halv sex.Imorgon ska jag försöka mig på ett längre distanspass på cykeln. Får se hur det går.Jag gillar ju att skriva om djur och jag måste bara skriva om alla grodor och/eller paddor som verkar vaknat till liv. Jag har säkert sett minst tjugo stycken under mina löp och cykelpass sedan jag kom hem. Jag tror att det är ett grodår i år.Kul med djur.Igår räddade jag och Martin en trött humla som vi hittade på våran vardagsrumsmatta. Den var nästa död så jag tog ut den på en tidning och satt den på vårt altanräcke. Martin hämtade lite honung och gav den att äta. Och det tog väl en halvtimme sedan flög den iväg. Hur pigg som helst! Som sagt var det är kul med djur.

Ovido - Quiz & Flashcards