Alla inlägg under mars 2007

Av Eva - 12 mars 2007 18:32

I skrivandes stund är klockan kvart över åtta på morgonen och det är bara jag som är uppe. Jag har till och med ätit frukost och alla andra bara sover. Nu när vi varit här är de bara ett par mornar som vi ställt klockan när vi ska stiga upp. Därför känner jag min nästan utsövd. Eller de är kanske fel ord men det är i alla fall skönt att kunna sova så länge man vill och kan. Det blir alltid varmt och ljust inne på vårat rum så jag tycker det är svårt att sova på morgonen. Idag ska hela ”gänget” vila. Eventuellt ska vi åka bil till en jätte fin lång sandstrand ett par mil härifrån. Vi får se, just nu skiner inte solen, men det är varmt. Om solen kommer fram far vi nog och badar och tar de lugnt ett par timmar. I så fall blir det första gången på de nästan tre veckorna som vi har varit här jag tar på mig min bikini. Så är det när man ska träna mycket utomhus, men varken hinner eller orkar vara på stranden/ute när man inte tränar. Då vill man bara vara inne i skuggan.Det blev varken bad eller sol idag på stranden då de gråa morgonmolnen på himlen inte vill försvinna under dagen. Så i stället har vi inte gjort så mycket. Jag och Martin var iväg och handlade lite och sen for vi till flygplatsen och hämtade förbundskaptenen, Christian Kirchberger. I kväll har vi varit på Casinot och ätit buffe och när vi kom hem såg vi på Melodifestivalen från i lördags. Christian hade spelat in den och tagit med. Det var riktigt kul!

Av Eva - 11 mars 2007 18:51

Andra simtävlingen i mitt liv gick av stapeln idag. Samma tävling som för två veckor sedan. 2 km havssimning. Gick så där. Jag hade jätte svårt att komma iväg då det var jätte stora vågor som slog vid stranden. Blev helt stel när jag såg alla vågor dvs jag simmade inte. När jag tillslut kom ut där vågorna in längre slog, såg jag istället alla framför mig lyftas upp av vågorna. Och sen lyftes jag upp. Men jag kom ut till ”lugnare vatten” och runt banan men det gick mycket långsammare än förra gången trots att det var samma bana. Det gjorde det för alla men jag var mycket längre bakom Martin än jag var första gången. Inte bra. Måste försöka träna lite på in och ut simningar innan söndagens tävling.Igår på buffén fanns det ingen orm att äta men däremot både helstekt krokodil och stekta tjocka larver (var nog vita när de levde) i tomatsås. Jag åt dock inget av detta. Fanns en del andra skumma maträtter som inte stod vad de innehöll, var bara en stor röra av allt möjligt konstigt, i tomatsås, feg som jag är så smakade jag inte på något obekant . Eftermiddagens pass var först ett löppass med 2*10 minuter fartökning, samt uppvärmning och nerjogg. Sen satte vi oss nästan direkt på cyklarna och cyklade lugnt. Det var dagens höjdare. Martin hade med kameran då jag skulle ta några kort på honom och hans nya cykel. Vilket jag också gjorde. Men sen när vi var på väg hem så såg vi först en apa balansera på en elledning som hängde över vägen. Vi stannade och började ta kort. Martin kastade sin banan och vips kom de fram flera nyfikna apor. Och vi hann kanppt med så kom en apa och tog bananen och sprang och gömde sig i buskarna, Då tog jag fram min banan och viftade lite med den. Och helt plötsligt kom de fram massa aphuvuden ur buskarna. Jag kastade den på marken och då var den en stor snabb apa som direkt kom och tog den och satte och smaskade på den i buskarna (se bilden). Jag blev lite nervös då de kom fram fler och fler apor, både för att någon skulle bli överkörs och för att någon modig och hungrig skulle komma för nära oss. Men alla klarade sig och vi cyklade hem.

Av Eva - 10 mars 2007 19:52

.. har det varit idag kan man säga utan att överdriva, iallafall om du frågar mig, Jonas eller Björn. Martin tycker att det är härligt?! Temperatur ? Vi har ingen termometer som tur är. Imorse sprang jag och Martin en halv timme, då var det inte speciellt varmt. Men sen när vi cyklade våran ”vanliga” runda banan baklänges-sandberget-macken-hem var de fruktansvärt varmt på vissa ställen. I en uppförsbacke tänkte jag bara sluta trampa och lägga mig ner så varmt och trött var jag. Kändes som solen brände på huden. Men jag lyckades ta mig runt banan trots värmen, och alla lastbilar som körde förbi oss med massa sand på flaken som blåste ner och fastnade på våra svettiga och solskydds insmorda ansikten, armar och ben. Och till råga på all värme och sand så höll Martin på att köra på en orm som passade på att slingra sig över vägen när han cyklade förbi. Han var lite före mig så när jag kom stod Martin, några meter från ormen och pekade. Då var den nästan på andra sidan vägbanan men det var läskigt i alla fall. Men jag skrek inte! Ormen var säkert nästan en meter lång, ljus gulgrön med massa svarta streck på ryggen. Om den var giftig vet jag inte men skulle tro det, alla ormar i Afrika är väl giftiga?!?!. Det var dagens naturupplevelse. Efter cyklingen sprang vi en sväng till. Nu ska vi iväg på buffé med Camilla och Lars.

Av Eva - 9 mars 2007 19:50

..blev det idag. Först simmade jag och Martin på morgonen i poolen på Universitetet. Ifall de skulle blåsa för mycket och det inte skulle bli någon simning i havet i eftermiddag. Och så blev det, de blåste alldeles för mycket, var jätte många och stora vågor samt en massa blåklockor i vattnet. Så istället satt vi oss alla fyra i bilen och åkte i väg till utomhusbassäng, en 50-meters bassäng på andra sidan stan. När vi till slut kom dit efter att vi först körde lite fel, lite bilköer och en massa trafikljus och farthinder visade sig att poolen var stängd. Skulle vara en simtävling där ikväll, så hela poolen var avstängd. Det var bara att vända och åka tillbaka, över all farthinder och förbi alla trafikljus. Vi stannade och gick ut på stranden på vägen tillbaka. Det blåste verkligen jätte mycket, tror inte jag skulle kommit ut utanför vågorna, och hur jag skulle komma in igen är osagt så det var skönt att vi bestämde oss för att återigen simma i Universitetets 25-meters pool. Blåser det som det gjort idag på tävlingsdagen så kommer de vara tvungna att ställa in simningen, och ändra riktningen på cyklingen. Jag hoppas verkligen att det inte blåser så här mycket den 18 mars. Annars idag har jag inte gjort så mycket, surfat lite, handlat, läst och vilat. En vanlig dag här i Sydafrika.

Av Eva - 8 mars 2007 19:40

Idag började vi med att springa en och fyrtio, den vanliga svängen runt halva Universitets området , över grinden (som nästan alltid är låst så man måste klätttra över den) ut på IM-banan sen in på en mindre väg som leder ut till en fyr, där man vänder och springer tillbaka en bit och sedan springer man ner på en annan återvändsväg som leder ner till en jätte fin sandstrand, (vilka det kryllar av här runt Port Elizabeth), där vänder man igen och springer sedan ut på IM-banan. Efter ett par kilometer tar man av och springer hem till oss! Låter bra?! Den är helt okej att springa på. Lite mycket asfalt för min del men det funkar. Där det går och jag törs springer jag vid sidan av vägen. Var varmt, men inte så varmt som det kan vara, vilket är skönt, man svettas tillräckligt i alla fall.På eftermiddagen hade vi ”som vanligt” tänkt simma i havet. Och ”som vanligt” när vi tänker simma i havet blåser det alldeles för mycket. Så istället bestämde jag, Martin och Jonas att vi skulle åka till en annan strand och ”bodysurfa”. Men när vi kom dit såg vi en massa små blå uppblåsta ballonger med en lång ”svans” som låg uppsköljda på stranden, detta är vad man här kallar blåklockor. De bränns tydligen, så vi ställde in bodysurfingen, som jag tror är att man tränar på att komma ut och in från stranden i vågor. Istället tog vi en kort promenad bland uppsköljda blåklockor och en massa levande snäckor som kröp omkring på stranden. Och så fort de hade blivit översköljda med vatten och vattnet runnit bort grävde de ner sig i sanden. Rätt häftigt faktiskt. Det finns många spännande djur här. Sen åkte vi till bassäng och simmade istället. Hoppas att det blåser mindre imorgon, för då ska vi simma i havet.

Av Eva - 7 mars 2007 09:54

..eller det började egentligen igår, när vi precis hade cyklar klart intervallerna och var på väg hem. Då fick jag punktering. Suck! Som tur var, var Martin med men han tycke att jag skulle fixa punkan själv, bra träning ifall jag skulle få punktering på tävling. Sagt och gjort, så fixade jag den själv. Och så idag när vi precis hade cyklade iväg på vårat distanspass så fick jag punktering igen. Men Martin hjälpte mig och fixa den. Sen var vi iväg igen, solen sken men jag var inte på cykelhumör. Vi cyklade fyra timmar vilket jag tyckte var alldeles nog. Sen sprang vi en halv timme när vi kom hem. Det var inte på lätta ben jag sprang iväg men jag gjorde det, vilket jag är nöjd över. Benen kändes faktiskt lättare ju längre vi sprang. Men med tanke på att jag var så trött i början blev det i alla fall bara en halv timme. Sen åt och vilade vi och åkte till bassäng. Blev inte långt, var omotiverade. Hjälpte Martin att ta lite tid istället då de inte har någon klocka. Blir en tidig kväll i kväll. Värmen tar på mina krafter.

Av Eva - 6 mars 2007 13:03

Det bor både kackerlackor och minimyror i vårt hus. Inte så många av varje sort, som tur är. Myrorna finns mest i garage och kackerlackorna besprutas varje vecka så vi har par sett ett par stycken, varav en riktigt stor på ett köksskåp en kväll. Men just nu i skrivandes stund så står en lite ödla, en halvmeter från mig, Den är väl 2 cm lång, söt, men inget som jag egentligen vill ha inomhus. Men jag skulle verkligen inte kunna döda den och hur ska jag få ut den? Hoppas den hittar ut själv innan den växer och blir större.Nu har vi varit och sprungit intervaller 15*400 meter på bana. Det blåste och var lite moln. Så förutsättningarna var bättre än förra gången. Efteråt så simmade vi i bassäng, 3500m. I eftermiddag har vi cyklat intervaller 2*15 minuter och 2*8 minuter. Med lika manga minuter mellan varje intervall. Till tavlingen maste jag vaga ligga i bagen fast det blaser och hoppar. Jag maste, maste vaga. Gick battre och battre idag ju langre passet gick, vilket ar positivt!Idag har det varit fint vader, sol, fast inte sa fruktnasvart varmt. Bara lagom!

Av Eva - 5 mars 2007 13:04

Regnade hela natten också, så nu är det verkligen jätte mycket vatten utanför vårt fönster. I Björns rum hade de till och med runnit in vatten. Men som tur var kom våran städtant nu på morgonen och hon fixade avloppet utanför Björns rum så nu har vattnet runnit undan. Hon fixade även lamporna som slutade fungera i gårkväll. En riktig super-tant.Efter lunch tog jag, Martin och Björn bilen till Addo Elephant Park får att ”åka på safari”. Och det började spännande, nästan de första vi såg var en elefant. Jag trodde först att de var en trä elefant men det visade sig snart att det var en riktig elefant. Sen fortsatte vi köra, och köra, på både hård packade sandvägar och asfalt. De mest spännande som hände var när vi såg en hel elefanthjord på en sidan av vägen. Vi stannade och tittade ich tog några kort på dem. Då började de gå över vägen, precis framför och bakom våran bil. De kom verkligen jätte nära. Det var skoj. Sen såg vi lite olika fåglar, zebror, en struts och några olika hjortar, samt två vårtsvin. Jag blev lite åksjuk av de slingriga, hoppiga vägarna. Vi åkte väl en två-tre timmar i parken innan vi åkte hem. Men den var väl värt besöket.Nu ikväll har de fortsatt att regna och det blåser jätte mycket. Riktig höststorm tror jag att det är här i Sydafrika

Ovido - Quiz & Flashcards