Alla inlägg under mars 2007

Av Eva - 20 mars 2007 10:20

Ikvall bar det av hemat. Ska bli skont! Vi har nastan varit borta i fyra veckor sa det ska bli skont att komme hem. Igar kvall var det prisutdelning och avslutningsmiddag. Det var trevligt. Just nu sitter vi pa internetcafet och sen ska vi bada och bodysurfa lite innan vi det ar dags att aka till huset och packa ihop de sista grejerna. Tack till alla som skrivit alla fina kommentarer. Alltid lika spannade att logga in pa bloggen och lasa. Det ar dagens hojdpunkt.Nar jag kommer hem ska jag uppdatera min hemsida samt lagga in bilder fran tavlingen. Sa hall utkik.

Av Eva - 19 mars 2007 13:51

Min nya idol heter Natsacha Badmann. Hon vann damklassen i går i överlägsen stil mot ettan och tvåan på långdistans VM 2006. Och de sista två kilometrarna på löpningen sprang hon och vinkade till publiken. Hon har vunnit Ironman Hawaii sex gånger! Igår cyklade hon nästan lika snabbt som de snabbaste killarna och löpningen var hon säkert också jätte snabb på. Simningen var hon ”bara” ett par minuter före mig.Nu till mitt lopp. Simningen var väldigt svår. De blåste och var strömt. Jag kände inte av strömmarna men vågorna. Det var inte svårt att ta sig ut och in men de var rätt vågit när man simmade. Tydligen hade en del motionärer svårt att ta sig i land på grund av strömmarna. Jag simmade på 1.14 Jag tyckte att det gick hyfsat men blev förvånad att jag hade så dålig tid. Björn som var en va de snabbaste killarna simmade på en timme. Så det var en långsam simningen och om man ser på Björns tid så tycker jag själv att jag gjorde en godkänd simninge trots att jag fick krampkänningar i vaderna. När jag sedan cyklade iväg kände jag direkt att min ben inte riktigt var med. Men jag trampade på så pass att de kändes bra. Cyklingen bestod av tre varv på 60 km var. Första och andra varvet cyklade jag om några tjejer framför mig men på tredje varvet tappade jag på de som låg framför mig. Tror att jag låg sexa efter cyklingen. Jag kände redan när jag cyklade det inte var min dag. Jag hade svårt att ställa mig upp och trampa på vid vändpunkten, som jag brukar kunna. Sen när jag klev av cykeln och skulle byta om var jag tvungen att gå, kändes inte som mina ben ville bära mig. Men efter bytet började jag sakta jogga framåt. Och allt eftersom kändes de lättare. Eller lättare och lättare men kändes som jag kunde springa bättre i alla fall. Jag sprang om en tjej och blev omsprungen av en annan så jag slutade totalt sexa.Martin hade en tung dag men tog sig i mål cirka 20-25 minuter före mig. Björn ledde efter cyklingen men bröt på löpningen. Jonas hängde bra med under första cykelvarvet men tvingades bryta då ena skruven på hans sadelstolpe pajade och sadeln sjönk ner i botten.Sitter just nu på Internetcafet och orkar inte vänta på att bilderna från tävlingen laddas upp. Så det kommer bilder senare i veckan.

Av Eva - 18 mars 2007 13:53

Så här ett par timmar efter målgång är jag trött och benen värker. Men det är så det ska vara efter en Ironman. Jag tog mig i mål idag men det var en verklig kämpig dag. Redan på simningen fick jag kramp i vaderna. Och sedan fortsatte det…. Cyklingen gick hyfsade de två första varven (av tre). Jag kände mig hyfsade pigg men på tredje blev jag trött. Och tappade tid på tjejerna som låg precis framför mig. Löpningen var en överlevandsfas. Direkt efter cyklingen kunde jag inte springa alla men jag kom i gång och lufsade runt hela maran. Men det gick inte lätt. Trist när man verkligen vill springa fort. Jag kom sexa, min tid blev 10.15-10.16 Vet inte exakt just nu. Det mest positiva var att jag kunde äta och dricka under hela loppet och hade inte några problem alls med magen. Och direkt efter loppet kunde jag också äta så det var bra. Men jag hade hellre mått illa och cyklat och sprungit fortare. Återkommer med en längre rapport imorgon

Av Eva - 17 mars 2007 14:37

Idag har vi checkat in våra cyklar samt cykel och löp-påsarna. Det blåser jätte mycket och det var svårt att cykla in till tävlingsområdet fast det bara är ett par kilometer, Jag hoppas verkligen att blåsten lugnat ner sig, annars kommer jag att få problem på cykeln. Och i så fall kan man ju ”hoppas” att de är flera som tycker att det är läskigt att cykla i mot, med och snedvind. Cyklingen ska ju egentligen vara min starkaste gren….Vi träffade Camilla och Lars vid incheckningen och enligt vad de hade hört skulle det bli 15-16 grader varmt och blåsigt, kanske också regn.Jag har haft lite problem med vågorna eller rättare sagt att ta mig ut i vågorna när det blåser mycket, så jag hoppas att det inte blåser så mycket i havet. Anledningen att jag är så dålig är att jag inte simmat så mycket i vågor, så jag är lite feg.Mina förhoppningar inför söndagens tävling är höga. Om jag lyckas få till ett bra lopp hoppas jag vara topp 5. Men det är svårt att säga på förhand. Jag har aldrig varit med på en sådan här tuff tävling och startfältet är stenhårt. 6-faldiga Hawaii Ironman vinnaren, Natacha Badmann, Schweiz är här. Hon har för övrigt vunnit här två år i rad. Även ettan, Bella Comerford, England och tvåan, Edith Niederfriniger, Italien från 2006 års världsmästerskap i långdistans triathlon är på plats. Sen är det flera till välmeriterade damer anmälda. Så det kommer att bli stenhårt. Jag tror inte att jag kommer att uppdatera min hemsida eller blogg förrän på måndag. Men tävlingen man följa på www.ironmanlive.com och/eller www.ironmansouthafrica.com

Av Eva - 16 mars 2007 14:36

Tack för alla fina kommentarer på min blogg, roligt, tack! Idag har det inte varit någon händelserikdag , inte än iallafall. Började med att vi sov till vi vaknade, åt frukost, löste lite suduko, medan Martin fixade med cyklarna. Sen for vi till briefing mötet. Där fick vi information om tävlingen och regler. Sen bar det av till Internet, sen hem och äta och vila, och lite mer fix. Och nu ska vi iväg på pastaparty. En mycket spännande dag med andra ord. Nu börjar jag verkligen längta till tävlingen efter ett par lugna dagar. Idag har det varit jätte varmt och inte alls blåst mycket. Men enligt Jonas som kollar söndagens väder prognos, dagligen verkar de ska bli svalare och eventuellt någon regnskur på söndag. Det hoppas jag samt att det inte är så stora vågor.

Av Eva - 15 mars 2007 11:48

I morse steg vi upp rätt tidigt och for i väg, allihopa till den officiella simträningen. Simmade en stund. Var inte så stora brytande vågor idag heller, men jag tränade i alla fall ett par gånger på ut och in- simningen. Simningen gick bra, lite stora rullande vågor, så det var svårt att se de små bojarna. Men jag och Martin följdes åt så det var helt okej. Vi simmade inte vilse.Direkt efter vi simmat klart gick vi till registreringen. Så nu har vi fått våra time-chips, badmössor, nummerlappar osv. Vi passade samtidigt på att besöka mässan. Nu på eftermiddagen har de börjat blåsa lite mer. Jag och Martin ska inte träna mer idag så de blir mest vila och kanske eventuellt lite fix med cykeln.

Av Eva - 14 mars 2007 11:50

Tjurskallen är ett knep och knåp som Christian hade med sig. Jag och Martin är väl de två som klurat mest på den. Så ikväll när vi satt och hade möte klarade jag den!! Tjoade till, Jonas trodde jag fått syn på en kackerlacka, men jag hade bara klarat av tjurskallen. Så klart var det tveksamheter om jag verkligen hade klarat den så Christian satt ihop den igen, och så löste jag den igen, fast det tog väl en kvart ungefär. Det tror jag var det roligaste som hänt idag?Annars så har vi tränat lite, först cyklade vi intervaller, allihopa. I olika fart såklart. Och jag var inte snabbast… Sen var vill till stranden och bodusurfade lite och simmade. Tyvärr så blåste de inte så mycket idag så vågorna var betydligt mindre än i söndags. Men övade i alla fall lite på in och ut- simningar från stranden. Sen simmade vi ett par hundra meter. Kändes bättre än i söndags men som sagt var det blåste ju mindre också.Vi tog också några fina kort i våra nya ”fina” tenniströjor. Efter det sprang jag och Martin en kort sväng. Innan det var dags för middag och Internet caféet. Och det var när vi kom hem som jag fixade tjurskallen, är lite stolt över det!Tävlingen börjar närma sig och på söndag kl. 07.00 ( 06.00 svensk tid) smäller det. Ska bli roligt och så klart också jobbigt men nu har vi varit här ett par veckor och jag känner mig redo för att tävla. Tävlingen kan man följa live på www.ironman.com och/eller www.ironmansouthafrica.com Vi eller Björn har i alla fall fler husdjur i sitt rum. Imorse när han tog på sig sina cykelkläder som han hade haft på tork på sin toalett så tycke han att de kittlade på armen. Där satt en ja enligt mig i alla fall stor hårig spindel med jätte tänder. Jag var ute och testade min cykel lite när Björn stack spindeln framför näsan på mig, då skrek jag också. Den var inte söt. Han hade tagit den på en tidning och släppte ut den på andra sidan gatan, så att den inte skulle hitta hem igen. Tur att vi inte haft någon spindel på vårt rum. Tänk om de bits?

Av Eva - 13 mars 2007 18:33

Först vill jag gratta min pappa som fyller åra idag - Grattis!Solen skiner och vi har hunnit med att båda simma och springa innan lunch. Christian hade med sig en hajdräkt som jag fick testa på förmiddagens träning. Med den på och en gul badmössa där det står SWE kände jag mig som en motionär som ser bra ut innan start. Men i verkligheten inte är så bra. Kände mig som en i simlandslaget när jag stod på kanten men väl i vattnet kändes det som vanligt. Eller jag var lite snabbare än vanligt på grund av hajdräkten. Jag sprang även i den och det gick bra. Lite trång vid längst ner på låren bara. Kunde springa med den både när dragkedjan i ryggen var igendragen och öppen. Vilket är bra.Fick en lite chock när jag simmade, mitt i bassängen låg en liten ödla som hade drunknat. Fiskade upp den med en kork som jag hittade vid kanten. Men som sagt var den var redan död. Vi sprang fartlek på banan innan vi for hem och åt lunch. På eftermiddagen tog vi en kortare cykeltur i solen! Idag när Björn var och cyklade, själv så var det en röd golf som tutade på honom, men körde vidare. Lite längre fram kom den röda golfen om honom igen och då dtack en kille ut en pistol mot Björn och skrek något. De stannade aldrig utan körde iväg. Men man hinner bli rädd iallafall. Jag hade blivit jätte skraj, Björn sa att pulsen steg några slag iallafall.Bild på Martin och hans cykel: www.flinta.nu, cykeln finns på: www.multisportspecialisten.se

Ovido - Quiz & Flashcards